Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdronken Britse toerist vlak voor dood bestolen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2016, 14.05 uur

De politie is op zoek naar een aantal mannen die de Britse toerist Richard Cole hebben bestolen van zijn mobiele telefoon.

Cole verdween eind vorige maand na een avond stappen op het Thorbeckeplein. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden in de Herengracht. Naar nu blijkt is Cole vlak voor hij te water raakte bestolen van zijn telefoon. 

Van de mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de diefstal heeft de politie nu beelden vrijgegeven. Ze worden niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Cole, benadrukt de recherche. 

Op camerabeelden van de nacht van Cole's verdwijning is te zien hoe hij een kroeg op het Thorbeckeplein verlaat. 'Hij is dan erg onvast ter been', stelt de politie. 'Terwijl hij daar strompelt wordt hij benaderd door een aantal onbekende mannen. Cole wordt een aantal malen vastgepakt. Op enig moment wordt zijn gsm buitgemaakt.'

Lees ook: Oorzaak te water raken Richard Cole nog onbekend

Taxichauffeur
Ook is de politie op zoek naar een taxichauffeur die Cole gesproken lijkt te hebben vlak voor hij te water raakte. De taxi stopt als Cole over de grond kruipt op de Herengracht en rijdt achteruit naar hem toe. 'Er is kennelijk contact', stelt de politie. 'Maar na een halve minuut rijdt de taxi verder richting de Vijzelstraat. Korte tijd later rolt Richard Cole het water van de Herengracht in'

Lees ook: Politiek wil snel trapjes of touwen langs grachten
abc5media_video_0