Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vermeer doet aangifte na 'Kenneth NSB' tijdens darts

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2016, 16.45 uur

Doelman Kenneth Vermeer gaat bij de Britse justitie aangifte doen tegen de mannen die donderdagavond tijdens een dartstoernooi in Newcastle bordjes omhooghielden met kwetsende teksten. De Rotterdamse club zal hem daarbij juridisch ondersteunen, zo meldde ze.

Enkele toeschouwers van de Premier League Darts hielden bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met ernaast een getekende galg. De beledigende teksten waren te zien tijdens de uitzending van RTL7 en nadien verschenen foto's en video's op Twitter.

Lees ook: Kenneth Vermeer opnieuw doelwit: 'Kenneth NSB' tijdens darten

De overstap van Ajax naar Feyenoord in september 2014 wordt Vermeer door Ajax-hooligans nog steeds niet in dank afgenomen. Hij werd afgelopen zondag ook al beledigd tijdens de klassieker in de ArenA. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

Rutte
Premier Mark Rutte heeft vrijdag geen goed woord over voor de beledigingen aan het adres van doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord tijdens de uitzending van de Premier League Darts op donderdagavond. 'Misselijkmakend, verwerpelijk, beneden ieder niveau.'

Rutte benadrukt dat hij over het algemeen terughoudend is met reageren op dit soort kwesties 'want dat kan meer mensen uitnodigen om dit soort achterlijke acties te ondernemen', maar dat hij het schandalig vindt, laat hij nu duidelijk weten.

De Boer
Ook Ajax-coach Frank de Boer reageerde vandaag op het incident. 'Ik wil er niet al teveel aandacht aan geven. Ik heb al gezegd, we moeten juist deze jongen steunen, die zo keihard heeft gewerkt voor Ajax.'

abc5media_video_0