Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chauffeurs vrezen dat overvallers zich gaan richten op Connexxion-bussen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2016, 18.39 uur · Foto: Wikimedia

FNV Streekvervoer heeft in een brandbrief aan vervoerder Connexxion gevraagd om geen contact geld meer toe te laten op de bus.

Door de vele overvallen op GVB-bussen worden er geen dagkaarten en kinderdagkaarten meer verkocht in GVB-bussen en wil het GVB het contante geld op termijn helemaal uit de GVB-bussen laten verdwijnen. Dat zou nog dit jaar moeten gebeuren. 

Lees ook: Bussen rijden weer na werkonderbreking GVB in Noord

Omdat Connexxion vanuit de stalling Zaandam rijdt in Noord, zou er een verhoogd risico zijn dat de daders zich nu gaan richten op de bussen van Connexxion. 'De onrust en het gevoel van onveiligheid onder de chauffeurs van de stalling Zaandam is groot. Maar ook is er onrust op de andere stallingen van Connexxion die op Amsterdam rijden', aldus vakbondsbestuurder Jan Heilig.

Tijdelijk staken
FNV Streekvervoer eist daarom overleg met Connexxion over de beëindiging van het met contant geld betalen op de bus en het tijdelijk staken van de losse kaartverkoop in Zaandam, totdat daar de applicatie van contactloos betalen is aangebracht. 

In een reactie aan RTV NH laat Connexxion weten dat het weigeren van betalingen met contant geld niet kan. 'We hebben te maken met eisen die aan ons gesteld worden door provincies en gemeenten.'

Vervoersbedrijf EBS zal net als het GVB ook geen dagkaarten meer verkopen in de stad, zo is de directie vandaag met de OR overeengekomen.