Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaar sigarenzaak Oost grijpt gewapende overvaller

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2016, 11.40 uur

Een tabakszaak in de Eerste Oosterparkstraat is vanavond overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Een is er overmeesterd, de eigenaar is daarbij gewond geraakt.

De twee kwamen rond 18.30 uur de zaak binnen lopen en bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Het duo wilde er met een geldbedrag vandoor gaan maar de eigenaar liet het er niet bij zitten. Samen met zijn vrouw in de zaak greep hij één van de twee overvallers. Ze wisten hem na een worsteling te overmeesteren en bonden hem vast. Daarbij liep de eigenaar van de zaak enkele schaafwonden op, hij is naar ziekenhuis overgebracht.

De tweede overvaller is nog altijd voortvluchtig, hij heeft ook de buit bij zich. Het pistool bleef achter in de sigarenzaak. Met onder meer een Burgernetactie is de politie een zoektocht gestart. Het gaat om een in het zwarte geklede man van tussen de 1.60 en 1.70 meter groot en een bivakmuts op.

Beelden: Martin Damen 

AMSTERDAM: ivm overval 1e oosterparkstr zoekt de politie naar man, 160 a 170 lang, zwarte kleding, mogelijk maro https://t.co/DU6BNd5FxG

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) February 13, 2016