Schöne: 'Ik vond ons een beetje slap'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 februari 2016, 17.16 uur

Lasse Schöne is uiteindelijk tevreden met de overwinning op FC Groningen, al had hij er nog wel een doelpunt bij gewild.

Het was een zwaarbevochten overwinning, geeft hij meteen toe. 'Ja dat zeker, zeker. Vooral de eerste helft was niet best. Deels kwam dat door de tegenstander, maar ook door onszelf. Ik vond ons een beetje slap. Als je het vergelijkt met vorige week, dan was het een heel ander Ajax. En dat is jammer. Maar gelukkig denk ik dat we onze rug hebben rechtgezet in de tweede helft.'

Wat opvalt is dat Ajax steeds effectiever is bij kansen. 'Dat is prima toch, als je tien kansen hebt, dan kan je zo uitrekenen hoeveel erin gaan', grapt de middenvelder. 'Nee, dat is ook zo. Het was moeilijk, zoals ik zei. De tweede helft moeten we een paar keer beter uitspelen, dan maak je ook een grotere kans.'

Schöne mocht in de tweede helft de strafschop nemen en maakte de 0-2. 'Ja, ik stond vandaag als eerste op de lijst. Dus die afspraak was duidelijk. Je kan hem missen, maar je doet je best. Gelukkig vandaag zat hij tussen de palen.' Hij hoopt bovenaan het lijstje te blijven staan. 'Dat lijkt me duidelijk. Ik hoop het wel.'