Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Dijks: 'De eerste helft loop je eigenlijk een beetje achter de feiten aan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 februari 2016, 17.12 uur

Ook voor Mitchell Dijks was de wedstrijd tegen FC Groningen een zware. Maar vanwege de winst ging hij ook met een voldaan gevoel terug naar huis.

'De eerste helft loop je eigenlijk een beetje achter de feiten aan. Het was een goed voetballende ploeg, een zwaar veld. Dus ja, de eerste helft hadden we het wel echt lastig ermee. Dan gaan de koppen bij elkaar in de pauze en dan zie je de tweede helft dat we goed spelen', zegt Dijks.

De verdediger legt uit dat er in de tweede helft voor gekozen is om meer druk te zetten en vooruit te spelen. Daardoor krijgt de verdediging minder tijd om de oplossing te zoeken. Daardoor hielden wij de druk er op en zodoende kwamen wij weer in ons spel.'

In de 51e minuut verliet oud-Ajacied Hedwiges Maduro geblesseerd het veld. Albert Rusnák kwam voor hem in het veld. Voor Ajax was dit een belangrijk punt, maar Dijks wil het geen keerpunt noemen. 'We kwamen gewoon goed de kleedkamer uit. Dus nee, ik ben gewoon blij met de drie punten', zegt Dijks.

In de staart van de wedstrijd wist FC Groningen nog een tegendoelpunt te maken. Dijks betreurt dat. 'Maar toch hebben we wel goed terug geknokt', benadrukt Dijks. 'Als je strijd levert zie je dat de kwaliteit bovendrijft. En dat heb je in de tweede helft met vlagen wel gezien.'