Start van hoofdcontent

Stad

nl

Speler Hillegom bewusteloos geslagen door speler DWS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2016, 18.02 uur · Foto: Bram van Damme

Een voetbalwedstrijd tussen teams van de clubs SV Hillegom en het Amsterdamse Afc DWS is gisteren gestaakt nadat het volledig uit de hand was gelopen. Volgens de voorzitter van de club uit Hillegom heeft een speler van DWS 4, een speler van Hillegom 7 op het veld tegen de grond geslagen.

Hillegom-voorzitter Han van den Hof vertelt dat het mis ging toen de scheidsrechter een doelpunt van DWS afkeurde. 'Een speler van DWS liep op de scheidsrechter af en duwde hem omver', vertelt hij aan AT5. Een reserve-speler van Hillegom, op dat moment grensrechter, sprong tussenbeide. Hij werd vervolgens door de speler van DWS van achter met een vuistslag tegen de grond geslagen. 

Het slachtoffer is kort bewusteloos geweest. Hij is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Van den Hof vertelt dat de speler van Hillegom uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis moest, hij maakt het inmiddels goed. Op verzoek van Hillegom was er een waarnemer van de KNVB bij de wedstrijd aanwezig, zegt Van den Hof. Een eerdere wedstrijd tussen de teams was ook al uit de hand gelopen. 

De gewaarschuwde politie heeft niemand kunnen arresteren, de voltallige ploeg van DWS was al vertrokken.