Start van hoofdcontent

Stad

nl

Neergestoken man Keizersgracht willekeurig slachtoffer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2016, 12.05 uur

De man die gistermiddag zwaar gewond raakte bij een steekpartij op de Keizersgracht is een willekeurig slachtoffer. Dat heeft de politie laten weten na onderzoek. 'Er was geen enkele aanleiding, het had iedereen kunnen zijn', aldus een woordvoerder vanmorgen.

Voorafgaand aan de steekpartij was er geen ruzie. Het slachtoffer, een Amsterdammer, is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed. Volgens de politie is de verdachte een 24-jarige verwarde man. Het is geen Nederlander, maar waar hij wel vandaan komt is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. 

Omstanders
Het incident gebeurde gistermiddag rond 14.20 uur. Direct na het steekincident wilde de verdachte in een taxi springen. De taxichauffeur weigerde de man mee te nemen, waarna een motoragent de man staande hield. Hij deed hem handboeien om, maar de agent besloot direct daarop om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Hierop besloot de 24-jarige man de benen te nemen, waarna omstanders de achtervolging inzetten. Met hulp van, onder meer, een advocaat op een scooter kon de man opnieuw worden aangehouden.