Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam Social: Cinemates: 'Onze eerste film komt er aan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 februari 2016, 15.28 uur

Om wereldberoemd te zijn hoef je tegenwoordig al lang geen hoofdrol meer te scoren in een grote Hollywoodproductie. De sterren van vandaag ontlenen hun faam aan volgers, likes, reacties en pins.

Zodoende heeft ook Amsterdam meer wereldsterren dan je zou denken. Doorsnee stadsgenoten die, soms gewoon vanuit hun huiskamer, een miljoenenpubliek weten te bereiken. AT5 zocht een aantal van deze online beroemdheden op en volgde ze een dag.

Kijk hier naar meer afleveringen van Amsterdam Social

De Cinemates bestieren inmiddels vier succesvolle kanalen op YouTube. Wat begon als een hobbyproject van twee vrienden die leuke filmpjes maakten voor een kanaal, is inmiddels een bedrijf met meerdere studio's, een montage-eiland en stapels decorstukken. 

'Er gaat nogal wat werk inzitten, laten we het daar maar bij houden', stelt Kelvin Boerma (19). 'Vier kanalen en het gaat in één stuk door. Dat is lastig om met z'n tweeën te doen, vandaar dat we hier met een team zitten inmiddels.'



Eerste film
Maar het begon natuurlijk allemaal met zelf dingen uitproberen. 'We deden alles zelf', vertelt Peter de Harder (21). 'Alles. We gingen he-le-maal kapot.' 'We hebben nooit een studie of cursus of wat dan ook gedaan wat betreft film,' vult Kelvin aan. 'We wilden ooit gewoon filmmaker worden. Maar nu dromen we er van om met die vier kanalen groter en beter te worden in Nederland en daarbuiten.' Toch is de filmambitie niet helemaal verdwenen. 'We zijn nu een script aan het schrijven. En het wordt super grappig!'

Volg Kelvin en Peter ook via hun Instagram-kanaal.