Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Burgemeester sluit club ABE na beschieting

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 maart 2016, 16.18 uur · Foto: Google Maps

Club ABE aan de Amstelstraat is op last van burgemeester Eberhard van der Laan voor onbepaalde tijd gesloten. Op 19 januari werd de ingang van de club vanaf de openbare weg beschoten.

Een man trok die nacht rond 04.00 uur een wapen en schoot vier keer op het pand. De club was op dat moment geopend voor publiek en ook stonden er twee portiers bij de deur. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de schietpartij kennelijk gericht was op de club.

Onderzoek heeft nog niet uitgewezen waarom de club werd beschoten. Volgens de gemeente loopt ABE een verhoogd risico dat er zich in of bij de club weer een ernstig incident zal voordoen. De exploitant heeft de sluiting gisteren aangevochten bij de voorzieningenrechter, maar de gemeente werd in het gelijk gesteld.

Reactie
Meena Kashyap, advocaat van Club Abe is het niet eens met de sluiting. 'De politie tast in het duister over de persoon van de dader en over het motief. De politie geeft hierbij aan dat zij een goede samenwerking met Club Abe heeft en op basis hiervan niet de indruk heeft dat Club Abe vijanden heeft. Toch wordt dit ene schietincident Club Abe fataal.'