Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Sjaak Swart walgt van uitspraken PSV'er: 'Hij moet lekker zijn mond houden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2016, 10.49 uur

Sjaak Swart heeft Art Langeler, hoofd jeugdopleiding PSV, er flink van langs gegeven. In een interview met Harry Vermeegen spreekt het Ajax-icoon zijn ergernis uit. Langeler zei onlangs dat jeugdelftallen van Ajax volgens hem altijd 'met een bepaalde arrogantie' naar PSV toekomen.

Swart vindt dat Langeler zijn mond moet houden. 'Ajax is mijn club en daar moeten ze ook geen verkeerde woorden over zeggen. Die Art Langeler, wat die voor babbels heeft, dat is ongelooflijk. Dan winnen ze eindelijk een wedstrijdje van Ajax, ze wonnen met 4 - 0, en dan zegt hij dat Ajax met een soort kapsones daar rondliep. Ik zal je vertellen, Amsterdamse bluf moet er altijd blijven. Dat heeft Ajax altijd gehad. Een beetje bluf mag toch wel, maar kapsones? Dat kan hij niet zeggen, want dat hebben ze niet. Ze moeten een voorbeeld nemen aan ons.'

'Ik heb gelezen dat Langeler eventueel bij een andere club zou kunnen komen, dat kan hij maar het beste doen ook. Als die man zulke teksten heeft, daar houd ik niet van. Zeker als hoofd jeugdopleiding van PSV, want PSV is ook een mooie club. Maar dat gaat hij verpesten zo. Zo praten wij ook niet over hun. Gewoon normaal blijven doen', zo besluit Swart.