Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Nog een Moszkowicz verbannen uit de advocatuur'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 maart 2016, 12.03 uur · Foto: Peter de Neef

Van de ooit vermaarde advocatenfamilie Moszkowicz blijft zo langzamerhand niets meer over. Vandaag is David Moszkowicz van het tableau geschrapt. Hij mag daardoor nooit meer als advocaat werken.

De hoogste tuchtrechter verwijt David Moszkwowicz een 'patroon van onprofessioneel handelen', meldt NRC-journalist Marcel Haenen op Twitter. Hij kan niet in beroep tegen de uitspraak.

Lees ook: Familie Moszkowicz ruziet om achternaam

Door deze uitspraak zijn nu drie zoons van Max Moszkowicz verbannen uit de advocatuur. Bram Moszkowicz (55), de meest bekende, werd in april 2013 uit zijn ambt gezet wegens schending van gedragsregels en verwaarlozing van cliëntenbelangen. Robert (62) mag sinds 2006 al niet meer als advocaat optreden na klachten van te hoge rekeningen, misleiding en wantoestanden op kantoor.

Daarmee is civilist Max Moszkowicz junior (1955) vanaf vandaag de laatst overgebleven broer die nog als advocaat mag werken. Zijn van oorsprong Maastrichtse advocatenkantoor zal verplaatsen naar Amsterdam, meldt het NRC.

Opnieuw moet een Moszkowicz stoppen als advocaat. Tuchtrechter verwjt David Moszkowicz 'een patroon van onprofessioneel handelen'.

— Marcel Haenen (@MarcelHaenen) 7 maart 2016