Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM: '75-jarig slachtoffer verkrachting werd met gezicht tegen stoep geslagen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 maart 2016, 17.28 uur

Voor de extreem gewelddadige verkrachting van een bejaarde vrouw vorig jaar in West, staat morgen een 28-jarige verdachte voor het hekje. Nourdin G. zou zijn 75-jarige slachtoffer hebben misbruikt nadat hij haar al had beroofd van haar gouden sieraden.

De schokkende zaak deed vorige zomer veel stof opwaaien in de buurt waar de verkrachting plaatsvond. En niet ten onrechte volgens het Openbaar Ministerie, in de aanklacht schetst het OM een schokkend beeld. 

Het slachtoffer werd op de vroege ochtend van vrijdag 31 juli op het Helmersplantsoen aangesproken door een voor haar onbekende man. Hij vroeg om geld, wat de vrouw (die haar hondje daar uitliet) niet had. Daarop greep de man haar vast en zou hij het slachtoffer verschillende keren hard tegen het hoofd hebben geslagen. 

Lees ook: 75-jarige vrouw zwaar mishandeld en verkracht

De vrouw werd meegesleurd naar een steeg, blijkt uit de dagvaarding tegen de verdachte. Daar sloeg hij het slachtoffer nog eens met haar hoofd tegen de stoep. De vrouw werd betast, aangerand en uiteindelijk verkracht. De verdachte nam de benen nadat een toevallige voorbijganger doorkreeg wat er zich afspeelde. Maar niet zonder buit. Hij had drie gouden ringen gestolen, een ketting en een gouden armband.

Nog afgezien van de psychische schade, liep het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op door de mishandeling: onder meer een gebroken heup en jukbeen. G. werd opgespoord door de politie na een match in de landelijke dna-databank. Hij zat eerder vast voor diverse vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf 

De zaak wordt morgen overigens niet inhoudelijk behandeld. Het gaat om een zogenaamde pro forma-zitting. 

Lees ook: Verdachte aangehouden voor verkrachting 75-jarige vrouw