Start van hoofdcontent

Stad

nl

Roel zag brommobiel in vlammen opgaan: 'Het was m'n kindje, nu heb ik niks meer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2016, 18.53 uur

In Noord gingen in de nacht van maandag op dinsdag drie auto's en een brommobiel in vlammen op. Een drama voor de eigenaren, waaronder Roel.

Het uitbranden van zijn wagen raakte Roel zwaar. 'Ik hoorde een knal en ik keek uit het raam. 'Nee!' Dacht ik. 'Nee!'' Vertelt Roel voor de camera van AT5.  'Ik rende de trap af en deed de deur open. Van de politie moest ik binnen blijven, maar ik ben de deur uitgerend. Het was één grote vuurzee. Overal mensen en politie.'

Lees ook: Brandstichter Noord gefilmd, al zeventig buitenbranden in 2015

Gearresteerd
Roel raakt direct hevig geëmotioneerd. 'Aan de overkant van de straat, bij de apotheek, ben ik m'n agressie een beetje kwijtgeraakt. Ik heb een beetje blauwe handen omdat ik op een rolluik heb staan slaan.
Toen kwam de politie naar me toe en hup, in de handboeien. Om 4.00 uur werd ik vrijgelaten en ben ik thuis afgezet'

Lees ook: Helikopter ingezet bij jacht op brandstichter na vier autobranden in Noord

'M'n allessie'
Maar de nacht in de cel valt in het niet bij het feit dat Roel z'n wagen kwijtraakte. 'M'n auto was m'n kindje. M'n allessie,' vertelt Roel. 'Nu ben ik wel weer wat rustiger, ik ben een drinkertje, dus ik heb een paar biertjes gehad. Maar er moet gewoon een eind gemaakt worden aan die jongen.' (de pyromaan die Noord al lange tijd in z'n greep houdt red.)

Lees ook: Onderzoek naar branden Noord zit vast

Tranen

'Ik heb nog nooit zo veel tranen achtergelaten. M'n vader is overleden, toen heb ik een uurtje gehuild. Maar vannacht... Ik heb nu niks meer.'