Start van hoofdcontent

Stad

nl

Derde plaats delict gevonden in onthoofdingszaak Amzieb

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2016, 16.16 uur

De politie heeft een derde plaats delict gevonden in de zaak van de onthoofding van Nabil Amzieb. In Zuidoost is nog een uitgebrande auto gevonden die vermoedelijk te maken heeft met het misdrijf. Deze auto stond op de straat Kelbergen in Zuidoost en is aangetroffen vlak voor het moment dat ook het hoofd van Amzieb in Zuid is gevonden.

Na onderzoek stellen rechercheurs dat ze deze tweede autobrand kunnen koppelen aan de zaak. Welke sporen dat precies zijn wil de politie niet zeggen, alleen dat de auto te maken heeft met het slachtoffer. De VW Polo was in mei gestolen in Utrecht en stond in Zuidoost met gestolen kentekenplaten.

Dinsdagochtend werd een uitgebrand bestelbusje, een Volkswagen Caddy, gevonden op het Mijehof, ook in Zuidoost. Daarin lag het lichaam van Amzieb. Deze Caddy is ook gestolen in Utrecht, dat gebeurde in februari. Het afgehakte hoofd van Amzieb werd een dag later gevonden op de stoep voor sisha lounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg. 

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

Een buurtbewoner, die op Kelbergen woont, laat aan AT5 weten dat hij gisterochtend tussen half zes en kwart over zes een knal hoorde bij een garage en dat hij daarna drie mannen in zwarte kleding mensen zag wegrennen richting de Gaasperplas: 'Ik zie een donkerblauwe Golf in de fik en er komen knallen uit de auto. Ik dacht dat ik iets zag bewegen op de achterbank, maar ik weet niet zeker of dat een mens of een dier was'.