Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weduwe vergismoord Eggermont walgt van reacties onthoofding Amzieb

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 maart 2016, 23.54 uur

De weduwe van de in 2014 per abuis doodgeschoten Stefan Regalo Eggermont heeft vol afschuw gereageerd op de reacties op de onthoofding van Nabil Amzieb.

'Ik weet hoe het voelt om te moeten lezen hoe er gereageerd wordt op de moord op iemand waar je van houdt', schrijft Janke Verhagen op haar blog. Vooral van reacties als 'waar rook is, is vuur' en 'je wordt niet zomaar vermoord' en de woordgrappen als 'had hij zijn hoofd er maar moeten bijhouden' walgt ze.

Niet bekend bij politie
Nabil Amzieb stond bij de politie niet bekend als een grote crimineel. Hij kwam wel in dezelfde shisha lounge, Fayrouz, waar ook veel criminelen kwamen die banden hadden met de onderwereld. Zo wordt Fayrouz gezien als een stamkroeg voor mensen die betrokken zijn in een langslepend conflict binnen de zogenoemde 'Mocro Maffia'. 

Ook Stefan Regalo Eggermont stond niet als crimineel bekend. Hij werd slachtoffer van een persoonsverwisseling. 'Of [Nabil Amzieb] wel of niet betrokken was doet voor mij ook totaal niet ter zake. Ik geloof niet dat Nabil toen hij klein was bedacht had dat hij op deze manier zou eindigen. Net zo min als Stefan dat bedacht had!', schrijft Verhagen. Ze hekelt dat mensen 'vanuit een ivoren toren' al snel oordelen en veroordelen zonder kennis van zaken te hebben.

Lees ook: 'Nabil Amzieb niet bekend bij politie als grote crimineel'

Meningen
Zelf zegt ze 'natuurlijk' een mening te hebben, maar Verhagen voelt niet de behoefte deze te delen. Verhagen: 'Maar moet ik die dan te pas en te onpas maar geven? Het doet er namelijk helemaal niet toe wat ik van deze situatie vind. Waar het om gaat is dat het wel genoeg is deze ontspoorde oorlog. Hoeveel ouders, kinderen, partners, vrienden moeten er nog komen die zo geconfronteerd worden met pijn en verdriet die je zelfs je ergste vijand niet gunt?'

Lees ook: Weduwe Eggermont: 'Ik kan nergens heen met mijn woede'

'Nadenken voor je iets typt'
Ten slotte roept ze op om vooral na te denken wat je schrijft op het internet. 'Het verdwijnt nooit meer. Mijn zoon kan over jaren nog lezen wat de menigte geroepen heeft over zijn vader! En jullie hadden het allemaal zo ontzettend fout! Maar het blijft staan! En hij gaat het lezen', schrijft Verhagen.