Start van hoofdcontent

Stad

nl

Magic Circus boos op concurrent om 'wegkapen' vergunning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 maart 2016, 21.05 uur

Magic Circus voelt zich bestolen. Al decennia lang toeren zij rond Pasen door de stad. Nu heeft echter een ander circus, volgens hen, de vergunning voor deze periode op slinkse wijze weggekaapt.

'Ik beschouw dat optreden van een ander circus als een regelrechte roofoverval. Zij proberen het succes dat wij jarenlang zorgvuldig hebben opgebouwd in Amsterdam, met pijn en moeite, van onsweg te nemen', reageert Maurice Veldkamp van Magic Circus. Johan Zinnecker van Circus Barani ziet dat anders: 'Magic Circus die zegt gewoon; Amsterdam is mijn stad, maar dat vind ik zelf niet. Amsterdam is denk ik groot genoeg voor twee circussen.'

'Wij hebben het zelf niet geweten en de gemeente heeft ons ook niets gezegd', zegt Zinnecker. Toch is daar volgens Veldkamp niets van waar: 'Ze kunnen nu niet meer zeggen dat ze het niet geweten hebben, ze wisten dat drommels goed en hebben dat bewust gedaan. Zoek gewoon een andere stad. Arnhem is zo prachtig', aldus Veldkamp. 

Magic Circus zag geen andere optie dan hun tournee een maand te verplaatsen, maar niet zonder hun ongenoegen te uiten. Bij veel Amsterdammers viel een brief op de mat waarin wordt duidelijk gemaakt dat bezoekers beter een maand kunnen wachten. 'Ik vind het een beetje een vreemde manier. Zoiets gaan we zelf ook niet doen. Magic Circus is een beetje belachelijk', aldus Zinnecker.