Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoofd Nabil Amzieb lag twee uur lang onopgemerkt op straat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 maart 2016, 15.17 uur

De politie gaat beelden vrijgeven van degene die vorige week het hoofd van Nabil Amzieb voor een shisha lounge aan de Amstelveenseweg neerzette.

De beelden zijn gemaakt met particuliere camera's op de Amstelveenseweg en zullen vanavond 21.30 uur op AT5.nl te zien zijn. Er is volgens de politie een man met capuchon te zien die rustig naar waterpijpcafé Fayrouz loopt met een zak in zijn handen.

Vervolgens loopt hij na het achterlaten van het hoofd in looppas in de richting van het Stadionplein. Opvallend is dat dit al voor vijf uur 's ochtends is gebeurd. Het hoofd heeft dus nog bijna twee uur onopgemerkt op straat gelegen.

Lees ook: 'Nabil Amzieb niet bekend bij politie als grote crimineel'

abc5media_image_1

Onthoofd
Het lichaam van Nabil Amzieb werd vorige week dinsdag 8 maart onthoofd in een brandende auto gevonden. Een dag later werd zijn hoofd achtergelaten op de stoep voor een shisha-lounge op de Amstelveenseweg. In de uitzendingen van Opsporing Verzocht op dinsdag en Bureau 020 op woensdag zullen de laatste stand van zaken doorgenomen worden.  

Aanvankelijk meldde de politie dat ze de beelden openbaar zou maken als die persoon zich niet uit zich zelf zou melden. Maar volgens de politie is het aan het Openbaar Ministerie om te besluiten of en wanneer de bewakingsbeelden openbaar worden gemaakt.

Sinds vrijdag vermist 
Met de 23-jarige Amzieb was sinds vrijdagavond 5 maart al geen contact meer te krijgen, dat liet een familielid weten aan AT5. Zijn familie tast sinds de bizarre vondst nog altijd in het duister over de reden waarom Nabil dood moest. 'Ik zie in het nieuws staan dat zijn dood mogelijk een waarschuwing is. Maar aan wie? Voor wie? We zien alleen maar negatieve dingen over Nabil in de media. We weten niet hoe we ermee om moeten gaan.'

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'