Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herkenning man die hoofd neerlegde mogelijk 'slecht voor gezondheid'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 maart 2016, 20.44 uur

Vanavond zijn bewakingsbeelden te zien van de man die het hoofd van Nabil Amzieb heeft neergelegd op de Amstelveenseweg. De politie vraagt de man zich zo snel mogelijk te melden, zo kan hij het tonen van de beelden voorkomen.

De angst voor een vergeldingsactie is een van de redenen hiervoor. 'Als hij, en dat zeg ik maar even tussen aanhalingstekens, alleen maar verantwoordelijk is voor het achterlaten van het hoofd, dan zou hij kunnen bedenken van nou, nu ga ik me wel melden. Want als de tegenpartij mij herkent, zou dat slecht kunnen zijn voor mijn gezondheid', zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen.

Bewakingsbeelden waarop te zien is hoe de man van en naar de sisha lounge loopt worden vanavond in het programma Opsporing Verzocht getoond. 'Hij is in ieder geval niet zo herkenbaar als dat ik nu voor de tv sta', stelt Van der Veen. 'Maar ja, als je hem kent zou je hem misschien aan zijn postuur, aan zijn kleding, aan zijn lopen, kunnen herkennen.'

Lees ook: Hoofd Nabil Amzieb lag twee uur lang onopgemerkt op straat

Vanavond zijn de camerabeelden ook te zien op AT5.nl. De zaak wordt morgen uitgebreid besproken in het opsporingsprogramma Bureau020.