Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Man die hoofd Nabil Amzieb voor sisha lounge legde had zich goed bedekt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2016, 09.52 uur

De man die het hoofd van Nabil Amzieb achterliet op de Amstelveenseweg was zich bewust van de aanwezige beveiligingscamera's.

Dat blijkt uit de beelden die vanavond op televisie werden vertoond. De man had continu een capuchon op, toch hoopt de politie dat iemand hem herkent. Hij droeg een blauwe jas. Het hoofd van Amzieb droeg hij in een vuilniszak mee.

Het hoofd werd vorige week woensdag gevonden voor de deur van sisha lounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg. Een dag eerder was er al een onthoofd lichaam aangetroffen in een uitgebrande auto in Zuidoost. Het slachtoffer, Nabil Amzieb, is een bekende van de politie, maar hij stond niet bekend als 'grote jongen'.

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

De politie weet nog niet wat het motief voor de moord is en houdt rekening met allerlei scenario's. Er is een extra onderzoeksteam op de zaak gezet. De man kon het uitzenden van de beelden voorkomen door zich bij de politie te melden, maar heeft dat niet gedaan. Hij zou daardoor in gevaar kunnen komen, liet de politie vandaag weten.

Familie van Amzieb liet aan AT5 weten dat hij dagenlang vermist was voordat hij gevonden werd. De politie weet nog niet waar Amzieb toen geweest is en vraagt mensen die dat weten contact op te nemen met de politie.

Lees ook: Herkenning man die hoofd neerlegde mogelijk 'slecht voor gezondheid'

De beelden zijn hieronder te zien: