Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Dijks belooft kampioenschap: 'Gaan geen punten verspelen, gaat niet gebeuren'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 maart 2016, 23.34 uur

Er was lang en vol spanning uitgekeken naar de topper van vandaag tegen PSV. Dat gold uiteraard ook voor de Ajax-spelers, getuige de enorme ontlading in de kleedkamer na de 0-2 zege.

'De kenners dachten dat PSV ging winnen vandaag, die hebben we mooi de mond gesnoerd', zegt Mitchell Dijks die meteen ook belooft dat de kampioensschaal naar Amsterdam komt. 'Wij gaan geen punten verspelen. Dat gaat niet gebeuren.' Dat  het doelsaldo van Ajax beter is dan dat van PSV, betekent dat Ajax nog twee punten zou kunnen laten liggen. 'Maar dat gaat niet gebeuren', verzekert Dijks nogmaals. 

De vleugelverdediger laat zijn plannen vanavond nog afhangen van een eventueel telefoontje van de KNVB, Dijks zou mogelijk nog opgeroepen kunnen worden voor Oranje. 'Erik Pieters (spelend bij Stoke City red.) heeft niet gespeeld dit weekend. Dus vanavond misschien uit, anders thuis.' Het telefoontje is uiteindelijk niet gekomen, Dijks is niet opgeroepen dus hij kan op stap. 

abc5media_video_1

Lees ook: Ajax weer koploper na zwaarbevochten zege in Eindhoven

Veltman was na de wedstrijd nog iets minder uitgesproken dan Dijks. 'Het is een lekkere stap, een grote stap. Maar nog niet dé stap die je kampioen maakt. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan, genoeg wedstrijden om punten te laten liggen. Maar het is wel lekker dat je nu met de interlandperiode weer op één staat. Het was niet de beste topper misschien, maar wel heerlijk om met 0-2 te winnen. Dit hadden maar weinig verwacht.'

abc5media_video_2