Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeur (26) aangehouden voor opzettelijke aanrijding

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 maart 2016, 20.25 uur

De politie heeft een 26-jarige taxichauffeur aangehouden voor de opzettelijke aanrijding van zijn klant. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Lees ook: Vrouw opzettelijk overreden door taxi

Het slachtoffer, de Amsterdamse Chantal, kreeg in de nacht van 28 januari op de Rozengracht ruzie met een taxichauffeur, omdat hij de meter niet wilde aanzetten. De chauffeur zette de auto stil en eiste dat ze 40 euro pinde. De vrouw weigerde dit waarna een woordenwisseling en handgemeen ontstond. Terwijl ze nog op de grond lag stapte de chauffeur in zijn taxi en reed hij vol over haar benen heen. Na de aanrijding reed de man door.

Op de plaats van de aanrijding bleef wel een ruitenwisser van de taxi achter. Na 'intensief speurwerk' hield de politie de verdachte met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aan. De taxichauffeur, die voor deze zaak gesignaleerd stond, meldde zich maandagmiddag vrijwillig op het politiebureau.

De TTO (Toegelaten Taxi Organisatie) heeft de aansluiting met deze chauffeur beëindigd en de Gemeente Amsterdam heeft de taxivergunning ingetrokken.

AT5 maakte vorige maand een reportage over Chantal: 

abc5media_video_0