Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkrachter Wenckebachweg sloeg drie keer toe in vier dagen tijd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 april 2016, 18.11 uur

De man die eind januari een vrouw bij de Wenckebachweg in Oost ernstig seksueel misbruikte, heeft enkele dagen later nog twee slachtoffers gemaakt. De politie linkt de dader aan twee ernstige zedendelicten in Nieuw-West.

De dader heeft volgens de politie drie slachtoffers in vier dagen tijd gemaakt. Uit bewakingsbeelden blijkt dat hij zijn slachtoffers per fiets vanuit het uitgaansgebied achtervolgde en daarna misbruikte.

Lees ook: Ernstige zedenzaak Wenckebachweg gefilmd door beveiligingscamera's

In de nacht van 27 op 28 januari misbruikte hij een vrouw bij het fietspad langs de Bijlmerbajes. De man botste expres tegen de vrouw op de fiets aan. De verdachte kwam ten val en gaf aan dat hij veel pijn had. Toen hij vervolgens naar de vrouw toeliep, greep hij haar vast en sleurde hij haar de bosjes langs het spoor in. Daar liet hij het slachtoffer een kwartier lang seksuele handelingen verrichten.

Dezelfde dader zou ook zijn betrokken bij een ernstig zedendelict in de Maassluisstraat in Nieuw-West. De jonge vrouw was na een avond stappen in de nacht van 29 op 30 januari op weg naar haar woning. Toen zij rond 05.00 uur in de lift stapte, werd ze hardhandig aangevallen en verkracht. Het betrof een hele kleine lift waarbij de vrouw geen kant op kon. De dader ging er via het trappenhuis vandoor. De vrouw werd bij de verkrachting ook bestolen van haar telefoon, de politie heeft bewakingsbeelden van de man die de telefoon vervolgens verkocht.

De derde zaak betreft een verkrachting in de nacht van 30 januari bij de Sloterplas. Op bewakingsbeelden, die morgen onder meer in Opsporing Verzocht worden getoond, is te zien hoe het slachtoffer naar huis fietst. De politie roept mensen die tips hebben op om zich te melden.