Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slager het Vleespaleis vrijgesproken van brandstichting in eigen zaak

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 april 2016, 22.25 uur

Slager Suat Yurekli is vrijgesproken van brandstichting in zijn eigen zaak 'het Vleespaleis' aan de Tussen Meer in Osdorp.

Volgens Het Parool was er te weinig bewijs om betrokkenheid van de slager bij de brand aan te kunnen tonen. De brand ontstond in de nacht van 19 op 20 oktober vorig jaar. Enkele dagen daarvoor werd de slagerij gesloten op last van de burgemeester. In de zaak werd 900 gram hasj en munitie gevonden. 

Lees ook: Boze slager met ziekte van Crohn: 'Ik rook 15 joints per dag'

Slager Yurekli zei vorig jaar tegen AT5 een logische verklaring te hebben voor de vondst van 900 gram hasj in zijn zaak. 'Ik rook vijftien joints per dag, om de pijn te dimmen. Ik heb de ziekte van Crohn en ik heb astma, ik heb constant buikpijn. Toen ben ik door de burgemeester dichtgegooid. Ik vind het vreemd, binnen drie á vier weken heb ik de Arbeidsinspectie op bezoek gehad, een politie-inval thuis en de Keuringsdienst van Waren. Alle drie zeggen ze een anonieme tip te hebben gehad.'

Lees ook: In brand gestoken slagerij moest dicht na vondst drugs en munitie

De slager werd twee weken voor de uitspraak al vervroegd vrijgelaten, wegens gebrek aan voldoende bewijs. Yurekli heeft ruim drie maanden vast gezeten.