Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bouw Woon Leef: De metamorfose van het Stadionplein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 april 2017, 21.18 uur · Foto: Bouw Woon Leef

Na jarenlang getouwtrek over wat er op het Stadionplein moet komen, verrijst er nu een nieuw stuk stad op de voormalige parkeerplaats.

In het AT5-programma Bouw Woon Leef zie je deze maand alles over de nieuwbouw en de nieuwe bewoners van dit plein.  In 1928 is het Stadionplein aangelegd als parkeer- en manifestatieplein voor de Olympische Spelen. De afgelopen jaren stond hier misschien wel de bekendste Febo van Amsterdam.

Na jaren van discussie over de inrichting van het plein is de beslissing genomen. De Febo maakt plaats voor woningen, winkels, horeca, parkeergarages en ruimte voor groen. Het Stadionplein blijft ook een historische plek waar nog steeds belangrijke evenementen worden georganiseerd in het stadion, met als hoogtepunt het EK Atletiek in juli dit jaar. Op het Stadionplein wisselen oud- en nieuwbouw elkaar af en ontstaat een dynamisch stuk Amsterdam met een oppervlakte zo groot als de Dam.

Bouw Woon Leef is te volgen via YouTube en Twitter. Live mee discussiëren over bouwen en en wonen in de stad? Kom dan op 28 april naar Pakhuis de Zwijger!