Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verklaringen Holleeder weer online

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2016, 23.59 uur

Drie dagen nadat Martin Kok de vertrouwelijke verklaringen van Willem Holleeder van de rechter van zijn site Vlinderscrime moest halen, staan ze alweer online.

Het is dit keer niet Kok maar Sebastiaan Beens uit Utrecht die de verhoren online zette. Naar eigen zeggen om te kijken of de Staat hem net zo hard zou aanpakken, schrijft De Telegraaf. Op de site van Sebastiaan Beens is het hele pakket met verhoren weer te downloaden. 'Ze zijn nu publiek. Het is een zinloze exercitie om een website aan te pakken terwijl iedereen die er belangstelling voor had, de stukken toch al heeft kunnen downloaden', zegt Beens. Hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen, meldt hij aan AT5.

Martin Kok moest de stukken maandag nog offline halen omdat de publicatie zware druk legde op het hoger beroep van het Passageproces waarin Willem Holleeder terecht staat. Bovendien heeft hij alle namen van betrokkenen online 'geknald, zonder na te denken wat nou handig is.' Kok kreeg maandag een dwangsom van 5000 euro per uur als hij de stukken niet zou verwijderen.