Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax speelt niet als aanstaande kampioen: 'We zijn er nog lang niet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 april 2016, 14.52 uur

Trainer Frank de Boer was gisteravond eigenlijk alleen tevreden over de uitslag van het uitduel van Ajax met SC Cambuur (1-0). 'Want ik vind dat we het ons hier onnodig moeilijk hebben gemaakt', zei hij.

'Het eerste uur was het heel stroef. We hadden veel balbezit, maar kregen nauwelijks kansen. Na de 1-0 van Klaassen hadden we nog wel vier keer moeten scoren.' Klaassen trof doel op aangeven van Anwar El Ghazi, die De Boer liet invallen.

'Als ik had geweten dat SC Cambuur voor twee spitsen zou kiezen, dan was hij denk ik begonnen', zei De Boer over El Ghazi. 'Dan waren we denk ik ook met drie verdedigers begonnen en was Daley Sinkgraven in plaats van Mitchell Dijks gestart. El Ghazi viel goed in en bracht diepte en snelheid in ons spel. Daar ontbrak het aan.'

Lees ook: 'Van der Hoorn kneust bovenbeen en oor'

'We zijn er nog lang niet'
Ook aanvoerder Klaassen beaamde dat het vertoonde spel bijzonder matig was voor een ploeg die kampioen wil worden. 'We zijn er nog lang niet', benadrukte Klaassen. 'Maar we hebben alles wel in eigen hand. Dat moeten we zo houden. Daarvoor moeten we beter spelen dan tegen SC Cambuur. Maar we hebben ook laten zien dat we dat kunnen.'

Met nog vier wedstrijden te gaan ligt Ajax nog steeds op koers voor de vijfde landstitel in zes jaar. Ajax koestert een voorsprong van twee punten op de titelverdediger, die na de zege op Willem II (2-0) nog een slechter doelsaldo (-9) dan de koploper heeft.

Lees ook: Vak 410 noemt straf KNVB een schande

abc5media_video_0