Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man doodgeschoten in portiek flat Kruitberg in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2016, 12.43 uur

In de flat Kruitberg in Zuidoost is rond 23.30 uur een man doodgeschoten. De man werd gewond gevonden in de portiek van de flat, reanimatie had geen zin meer.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan AT5. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt met onder meer een medisch traumateam. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Getuigen meldden dat ze meerdere schoten gehoord hebben. Het slachtoffer lijkt in een flat aan de Kruitberg te zijn neergeschoten, mensen uit de buurt zeggen dat het om iemand gaat die 'Mikey' genoemd wordt. Hij zou kort voor de dodelijke schietpartij nog voetbal hebben gekeken in een café.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van de schietpartij. De forensische opsporing vond onder meer een weggegooide jas bij een afvalcontainer.  

In de flat Kruitberg in Zuidoost is vanavond een man doodgeschoten. Kort daarvoor had hij voetbal gekeken in café om de hoek.

— Jarno Grob (@Jarno_AT5) April 12, 2016

'Ze noemde hem Mickey, hij was een aardige jongen, ik zag hem vanmiddag nog lopen' aldus een buurtbewoonster pic.twitter.com/SJO1TYTHdP

— Jarno Grob (@Jarno_AT5) April 12, 2016

Forensisch onderzoeksteam vindt een jas bij een afvalcontainer. Mogelijk de jas van de dader. pic.twitter.com/eWHZnVhI6a

— Jarno Grob (@Jarno_AT5) April 13, 2016