Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouw slachtoffer van ernstig zedenmisdrijf in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 21.13 uur

Een vrouw is zaterdag slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in Noord. Aan Benedenlangs, vlakbij het Buikslotermeerplein, werd zij 's ochtends vroeg belaagd door een man met een bivakmuts.

Zaterdagochtend, 8.15 uur, wordt een jonge vrouw slachtoffer van, zoals de politie het zegt, een ernstig zedenmisdrijf aan Benedenlangs in Noord. Volgens politiewoordvoerster Ellie Lust heeft het slachtoffer gegild. 'Dat is waar we de hulp van de burger inroepen, want daar moeten mensen langs zijn gekomen. Hopelijk denken mensen nu: "Hey, dat is mij opgevallen."', voegt Lust hier aan toe.

Lees ook: Onderzoek naar mogelijke link tussen verkrachting Amstelpark en andere zaken

Signalement
Er is nog niemand aangehouden. Maar er is wel een signalement. 'Het zou gaan om een man met lichtgetinte huidskleur, van eind 20 of begin 30. Hij was ongeveer 1 meter 70 lang en had kort donkerbruin haar en een glad geschoren gezicht. Hij had een bruine jas aan en wat opvallend is, was dat hij een bivakmuts droeg', zegt Lust. 'De vraag is of mensen hebben gezien dat hij deze bivakmuts heeft opgezet of weer heeft afgezet.' Zaterdagochtend is er uitgebreid buurtonderzoek gedaan rond de plek van het zedenmisdrijf. 

Lees ook: Ernstig zedendelict vlakbij station Spaklerweg

Toename zedenmisdrijven
De afgelopen twee jaar is het aantal soortgelijke zedenmisdrijven toegenomen in de stad, geeft Lust aan. 'Maar we pakken ze wel. Maar het kan niet zo zijn dat we elke week een nieuwe verkrachting moeten melden. Als je gaat zeggen dat vrouwen voorzichtiger moeten zijn, dan impliceer je daarmee ook dat het vrouwen hun eigen schuld is.  In een ideale wereld kunnen vrouwen kortgerokt door het park. En het zou de omgekeerde wereld zijn als we vrouwen hier zelf voor verantwoordelijk houden', zegt Ellie Lust.

Lees ook: Tweetal voor de rechter voor dubbele verkrachting

Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen zich melden bij de politie via nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Vrouw slachtoffer ernstig zedendelict Noord