Start van hoofdcontent
nl

Hysterie om komst Shawn Mendes: 'Ik kreeg een mini heart attack'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 20.24 uur

Vanavond staat Shawn Mendes, bekend van de hit-single Stitches, in een uitverkocht Paradiso. Vanmiddag gaf de 17-jarige Shawn alvast een signeersessie in de Media Markt aan de Oosterdokskade. 250 gillende meiden en een aantal jongens kregen de kans om hun idool van dichtbij te zien. Tot hun grote schrik mochten ze ook even met hem op de foto.

'We staan al zes, zeven uur te wachten', zegt een groepje meiden voor de Media Markt. Sommigen hadden zelfs op straat geslapen om hun held van dichtbij te mogen zien. Ook ouders werden op sleeptouw genomen naar de tieneridool. 'Ik sta hier te wachten op mijn dochter. Die staat hier vanaf een uurtje of 6. Het is maar eenmalig, zoiets', zegt een vader die al aardig wat uurtjes buiten staat te wachten. 

Lees ook: Fans chagrijnig over 'klein' optreden Shawn Mendes

Toen binnen bekend werd dat fans ook met Shawn op de foto mochten, werd het sommige fans even te veel. Uiteindelijk kwam de man zelf onder luid gegil de zaak binnen om te beginnen met de handtekeningensessie. En dus voor een kiekje met de fans. 'Het was echt geweldig! Ik kreeg opeens een mini heart attack ofzo. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik zei gewoon: "I love you" en "good luck tonight". Hij zei "thank you" en ik werd hélemaal gek van binnen, maar ik moest natuurlijk rustig reageren. Nou, ik shake helemaal.'

Lees ook: Fans overnachten op straat voor signeersessie Shawn Mendes

Voor de fans die een handtekening en foto binnen misliepen kwam de zanger later ook nog even naar buiten, wat tot de nodige gekte leidde.