Start van hoofdcontent

Politiek

nl

D66: 'Veiligheid rond studentencomplexen moet omhoog'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 april 2016, 15.10 uur

Wat coalitiepartij D66 betreft moeten er snel meer maatregelen genomen worden om de veiligheid in verschillende Amsterdamse studentencomplexen te vergroten.

D66 roept het college op tot meer maatregelen na een inventaris van studentenorganisatie ASVA. Die stelde vorige week dat bewoners veertien complexen in de stad de afgelopen maanden incidenten hebben gemeld en dat veel bewoners zich niet veilig voelen.  

Lees ook: Amsterdamse studenten voelen zich onveilig

'Een veelgehoorde klacht van studenten is de slechte verlichting rond studentencomplexen en onveilige fietsroutes. Wij vragen het college hier samen met de woningbouwcorporaties snel wat aan te doen', schrijft D66-raadslid Reinier van Dantzig in een persbericht. Ook aan het toevoegen van sociale voorzieningen, zoals centrale ontoetingsplekken of horecavoorzieningen, zou de veiligheid kunnen vergroten. ' Meer voorzieningen zorgen ook voor meer levendigheid en meer veiligheid. Wij vragen aan het college om hier werk van te maken bij bestaande en bij nieuw te bouwen studentencomplexen', stelt D66.