Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietstaxi laat vrouw zwaargewond achter na aanrijding op Koningsdag

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 april 2016, 20.11 uur

Een 38-jarige Amsterdamse is op Koningsdag zwaargewond geraakt nadat zij werd aangereden door een fietstaxi. Na het ongeluk reed de bestuurder van de fietstaxi onverminderd door.

Twee vrouwen liepen rond 18.15 uur over de drukke Prinsengracht. Ter hoogte van de Runstraat kwam er plots een fietstaxi uit de richting van de Looiersgracht de bocht om. De taxi reed één van de vrouwen aan, waardoor zij op de grond viel en met haar hoofd op de stoeprand terecht kwam.

De bestuurder van de fietstaxi, een man van ongeveer 25 jaar, stopte niet na de aanrijding en reed door in de richting van de Berenstraat. Het slachtoffer is met zware verwondingen aan haar hoofd naar een ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen zijn volgens de politie zo ernstig, dat zij nog geen verklaring heeft kunnen afleggen.

De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar de bestuurder van de fietstaxi. Ook roept de politie eventuele passagiers van de taxi en andere getuigen op om zich te melden.

UPDATE 18.10 uur
De politie laat weten dat diverse getuigen zich inmiddels hebben gemeld. Ook is de identiteit van de bestuurder van de fietstaxi achterhaald. 

Update: diverse getuigen hebben zich gemeld en ook de fietstaxichauffeur is bekend. Dank voor alle tips. https://t.co/xuRUNJzuLr

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) April 29, 2016