Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Amin Younes: 'We richten ons eerst op Twente'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 april 2016, 18.54 uur

Van kampioenstress lijkt bij Ajax nog geen sprake. Twee dagen voor de cruciale thuiswedstrijd tegen FC Twente oogde de ploeg van Frank de Boer ontspannen.

Wint Ajax zondag van Twente en een week later van de Graafschap dan kan de ploeg de 34e titel bijna niet meer missen. Maar, hoewel het dankzij een nét iets beter doelsaldo ten opzichte van PSV tot de laatste minuut spannend zal blijven, merkt Frank de Boer weinig van stress in zijn elftal. 

'Ik zie de zelfde spanning als voor elke wedstrijd', stelt de oefenmeester vrijdag na de training. 'De voorbereiding is ook niet anders dan anders.' Ook bij aanvaller Amin Younes valt weinig stress te bespeuren. 'We richten ons eerst op Twente, het is een goede ploeg', aldus de kleine aanvaller. 

Alle ballen op Milik?
Om PSV voor te blijven heeft Ajax komende twee wedstrijden goals nodig. En de aangewezen speler om die te maken lijkt Arek Milik. De Pool is dit seizoen al goed voor 21 goals in de Eredivisie. Dus alle ballen maar op hem dan? 'Ja, haha, dat kan', stelt Younes. 'Je kunt hem de bal wel geven dit seizoen. Hij weet hoe hij ze moet afronden.'