Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verwarde man overleden na sprong van steiger nabij brand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 mei 2016, 19.39 uur

Aan de Wijdesteeg, ter hoogte van de Slangenpanden, heeft vanmiddag een grote brand gewoed. De brand is vermoedelijk aangestoken door een verwarde man. Hij is na de brand uit de steigers gesprongen en overleden.

De brand ontstond in twee panden en was rond 18.00 uur onder controle. De politie gaat uit van brandstichting. Bewoners van aantal woningen en panden in de omgeving zijn enige tijd geëvacueerd geweest. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De rookwolken waren tot in Noord te zien. Ook waren er meerdere explosies te horen, zoals te zien is op de beelden hieronder.

Verwarde man
Op foto's en video's was na de brand te zien dat een man vastzat in de steigers, vlakbij de brand. Het arrestatieteam arriveerde rond 17.45 uur om de verwarde man uit de steigers te halen. Getuigen zeggen dat hij spullen naar beneden heeft staan gooien. Omwonenden zijn door de politie verzocht om niet in het zicht van de man te staan. 'We moesten onze ramen en deuren sluiten', zegt een omwonende tegen AT5.

Rond 18.45 uur is de man naar beneden gesprongen en overleden. De politie heeft zijn identiteit vastgesteld.

De brandweer heeft nog overwogen een luchtkussen in te zetten, maar om meerdere redenen moeten constateren dat dit zinloos zou zijn. Bij de brand zijn verder geen gewonden gevallen. Het tramverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand.

abc5media_video_1