Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax met Cerny, Tete en Serero tegen Twente

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 mei 2016, 15.23 uur

Vaclav Cerny, Kenny Tete en Thulani Serero beginnen zondagmiddag om 14.30 uur met Ajax aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De achttienjarige Cerny vervangt op de rechterflank de geblesseerde Anwar El Ghazi.

Hij krijgt de voorkeur boven Lasse Schöne. Tete keert terug in de basisformatie als vervanger van de geschorste Mitchell Dijks. Serero houdt Riechedly Bazoer weer op bank.

Tete ontbrak de laatste maanden bij Ajax omdat hij eind januari een enkelband scheurde in een thuisduel met Vitesse. Serero greep anderhalve week geleden zijn kans toen hij tegen sc Heerenveen mocht beginnen. Hij kwam weer in beeld bij trainer Frank de Boer na een paar mindere wedstrijden van Bazoer.

Koploper Ajax staat twee duels voor het einde van de competitie in punten gelijk met PSV maar heeft een beter doelsaldo (+6). De regerend kampioen uit Eindhoven ontvangt zondagmiddag hekkensluiter SC Cambuur.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever en Tete; Gudelj, Klaassen en Serero; Cerny, Milik en Younes.