Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer herkende straatrover in sisha lounge Johan Huizingalaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 mei 2016, 17.39 uur

De man die gisteren werd opgepakt in sisha lounge Argana aan de Johan Huizingalaan in Nieuw-West, wordt verdacht van het plegen van een straatroof de nacht ervoor. Het slachtoffer had degene die hem zou hebben beroofd in het waterpijpcafé herkend.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Agenten vielen het waterpijpcafé zaterdagavond rond 22.00 uur binnen, volgens een woordvoerster van de politie werd daarbij één man aangehouden 'in het kader van een lopend onderzoek'. Nu blijkt dat dus een onderzoek naar een straatroof te zijn. 

Lees ook: Verdachte opgepakt in waterpijpcafé Johan Huizingalaan

De verdachte zou vrijdagnacht rond 04.45 uur samen met een ander twee broers hebben overvallen in de Spoeelmansstraat. De twee slachtoffers stapten uit de auto en werden meteen bedreigd met een wapen, waarna ze van hun waardevolle spullen werden beroofd. Vervolgens renden de daders weg in de richting van de Burgemeester de Vlugtlaan.

Op de zaterdagavond die volgde waren de slachtoffers in de shishalounge aan de Johan Huizingalaan. Een man kwam binnen en de broers dachten hem te herkennen als één van de daders van de straatroof de nacht ervoor. Ze belden direct de politie en agenten hielden de man aan.

Alle gasten die aanwezig waren zijn gecontroleerd, omdat de verdachte mogelijk een wapen had en kon hebben doorgegeven aan iemand anders. Uiteindelijk is er geen wapen aangetroffen.