Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wint met doelpuntenfestijn van FC Twente

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 mei 2016, 18.54 uur

Ajax heeft vanmiddag een reuzenstap gezet naar de landstitel. FC Twente werd met maar liefst 4-0 aan de kant geschoven.

Václav Cerny maakte in de 37e minuut de 1-0. De goal viel op een goed moment voor Ajax, want het openingsoffensief van de thuisploeg was net een beetje geluwd. Jerson Cabral mocht zich de treffer van Cerny aanrekenen. Hij verspeelde even voor de geslaagde actie van de jonge Tsjech de bal wel heel eenvoudig aan Joël Veltman.

Ajax zette FC Twente onder druk, onder aanvoering van een uitblinkende Thulani Serero die zijn uitverkiezing boven Riechedly Bazoer helemaal waarmaakte. Een snelle tweede treffer bleef echter uit. Arek Milik had pech dat hij onterecht voor buitenspel werd teruggefloten toen hij alleen op doelman Marsman kon aflopen.

Knappe redding
Nick Viergever tikte de bal na een goede actie tegen de paal en ook Amin Younes hield de bezoekers in leven. Zo bleef het spannend voor de toeschouwers in de ArenA, want vooral Hakim Ziyech liet af en toe zien hoe goed hij kan voetballen. Misschien wel de beste speler van de eredivisie dwong keeper Cillessen tot een knappe redding.

Met een rake kopbal zorgde Van der Hoorn in de tachtigste minuut voor opluchting bij de thuisploeg. Fischer en Younes gaven vervolgens het startsein voor een vervroegd kampioensfeestje.

PSV
Ook PSV won vanmiddag, daardoor gaan beide clubs met evenveel punten laatste speelronde in. Het doelsaldo van Ajax is na de uitslagen van zondag +6 ten opzichte van PSV. Ajax gaat op 8 mei op bezoek bij De Graafschap, titelverdediger PSV speelt uit tegen PEC Zwolle.

Bij Baco gaat het kampioensfeestje al aardig los , zo live @AT5 nieuws #ajatwe pic.twitter.com/3zS0ZgKFWU

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) May 1, 2016