Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wordt bij kampioenschap zondag meteen gehuldigd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 mei 2016, 15.53 uur

Mocht Ajax komende zondag de 34e landstitel in Doetinchem tegen De Graafschap veiligstellen, dan wordt de selectie na aankomst bij de Amsterdam Arena gehuldigd.

Het team van Frank de Boer heeft nog één zege nodig om de titel te kunnen vieren. PSV kan in punten op gelijke hoogte komen maar zal minimaal zes keer meer dan Ajax moeten scoren om alsnog kampioen te worden. 

Het scenario voor de huldiging is vergelijkbaar met die van 2014. Toen moest de Ajax-selectie nadat het de schaal in Almelo in ontvangst had genomen eerst nog de busrit naar Amsterdam maken. Zondag zal de selectie tussen half acht en acht uur aankomen waarna de festiviteiten kunnen beginnen.

Supporters zijn vanaf 18.00 uur welkom op het Arenapark, 's middags worden er geen grote schermen neergezet om de wedstrijd te kijken. 

Mensen moeten Ajax in de kroeg kijken of thuis, bij de Arena is dan nog niks te doen, zegt woordvoerder burg van der Laan #huldigingajax

— Menko Arends (@MenkoArends) May 2, 2016

AT5 is er live bij:
Voor de live-registratie van het kampioensfeest kunt u afstemmen op AT5 en AT5.nl/live. Vanaf het moment dat de bus met de kampioenen het terrein in Doetinchem verlaat, zal AT5 live inschakelen. Verdere details van het huldigingsprogramma zijn nog niet bekend, zeker is dat de presentatie van het feest in handen zal zijn van Wim Bohnenn.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, de compilatie van de huldiging in 2014:

abc5media_video_0