Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM: Adil (36) stak zijn ex-vrouw na langdurige ruzie in nek, borst en hart

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 mei 2016, 17.48 uur

Vandaag staat de 36-jarige Adil K. in een eerste pro-formazitting voor de rechter. Hij wordt er van verdacht in februari van dit jaar zijn ex-vrouw te hebben doodgestoken op straat in Noord.

Toen ze haar kind wilde ophalen van de voorschoolse opvang zou ze ruzie hebben gehad met Adil K. Vervolgens zou hij de 34-jarige Fatiha Abakhti op de J. H. van Heekweg hebben neergestoken. Een ambulance bracht haar nog met spoed naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten. Ze overleed aan verwondingen aan haar nek, borst- en hartstreek.  

Verslaggever Robin van Hijfte is aanwezig bij de zitting en zal vanaf 15.00 uur op Twitter verslag doen

Lees ook: Man steekt vrouw neer: 'Vreselijk, wie doet nou zoiets?'

De 36-jarige Adil K. sloeg op de vlucht maar wordt later die dag alsnog opgepakt door de politie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij Fatiha 'na kalm beraad' neergestoken. Getuigen vertelden dat de twee al langere tijd ruzie zouden hebben. 'Het was zo'n lieve vrouw, ze zorgde goed voor haar kinderen', zegt een kennis tegen AT5. 'En ze zei dat ze blij was dat ze van hem af was.'

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Noord overleden, verdachte opgepakt

Een van de buurtbewoners heeft het incident zien gebeuren. 'Ik zag dat ze de weg over stak. Opeens stond hij achter haar. Ze draaide zich om en toen stak hij haar. Ik zag hoe ze in elkaar zakte en dat hij meedraaide en meerdere malen op haar bleef insteken. Ik riep "Wat doe je!". Hij keek verschrikt op en rende met een bebloed mes weg', zegt de getuige.