Start van hoofdcontent

Stad

nl

Adil K. ontkent doodsteken ex-vrouw Fatiha Abakhti

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 mei 2016, 00.18 uur

De 36-jarige Adil K.ontkent dat hij zijn 34-jarige ex-vrouw Fatiha Abakhti in februari op straat in Noord heeft doodgestoken.

Dat bleek vanmiddag tijdens de eerste pro-formazitting in de zaak. De rechter vroeg aan K. of hij de persoon is die Fatiha om het leven heeft gebracht. 'Ik heb het niet gedaan', antwoordde K. na een ongemakkelijke stilte. 

Lees ook: Man steekt vrouw neer: 'Vreselijk, wie doet nou zoiets?'

Fatiha kreeg op 4 februari ruzie met Adil K. toen ze haar kind wilde ophalen van de voorschoolse opvang. Vervolgens zou K. Fatiha op de J. H. van Heekweg hebben neergestoken. Een ambulance bracht haar nog met spoed naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten. Ze overleed aan verwondingen aan haar nek, borst- en hartstreek.  'Het slachtoffer is echt opengesneden', zei de officier van justitie op zitting. 

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Noord overleden, verdachte opgepakt

Bij de eerste pro-formazitting was veel familie, van zowel de verdachte als het slachtoffer, aanwezig. Justitie verdenkt K. van moord. Hij zou 'na kalm beraad' zijn ex-vrouw om het leven hebben gebracht. 

Rechter vraagt het Adil K. recht voor z'n raap: 'heeft u dit gedaan?' K. twijfelt, ongemakkelijke stilte. 'Ik heb het niet gedaan', zegt hij

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) May 3, 2016