Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Werkzaamheden op spoor: 'Kom niet met de trein naar eventuele huldiging Ajax'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 mei 2016, 13.00 uur

Een opvallende oproep van de NS. Mocht Ajax kampioen worden komende zondag, kun je beter niet proberen met de trein richting de Arena te komen.

Dit geldt ten minste voor reizigers uit Midden- en Zuid-Nederland, zo meldt de NS. 'In verband met ProRail-werkzaamheden bij station Utrecht is er slechts beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam. De wachttijd kan daardoor aanzienlijk oplopen, vooral ook bij uw terugreis. Komt u uit de richting Utrecht of zuidelijker, dan adviseren we u voor alternatief vervoer te kiezen', schrijft de vervoersmaatschappij in een bericht op de website

Lees ook: Ajax wordt bij kampioenschap zondag meteen gehuldigd

De NS raadt reizigers uit Noord-Nederland en Flevoland aan om uit te stappen op station Duivendrecht en vanaf daar te lopen naar de Arena. 'Dit in verband met grote drukte op metrostation Strandvliet en station Bijlmer Arena.'

Gemeente: 'Kom met de auto'
Ook de gemeente roept bezoekers uit het Zuiden, bij hoge uitzondering, op om met de auto te komen. 'Er is veel parkeergelegenheid op loopafstand van het Arenapark, daarom worden supporters die uit het zuiden komen opgeroepen om - bij wijze van uitzondering - deze zondag met de auto te komen en in de directe omgeving te parkeren', schrijft de gemeente. 'Brengen en halen (Kiss&Ride) kan het beste bij metrostation Holendrecht'.

Maatregelen binnenstad
Op het Leidseplein, Rembrandtplein en Thorbeckeplein geldt aankomende zondag vanaf 12.00 tot 24.00 uur een speciale voetbalverordening. Hierdoor kan de politie daar controleren op vuurwerk, fakkels, gooimateriaal (zoals flesjes en blikjes) en wordt het mensen op de pleinen niet toegestaan om zichzelf onherkenbaar te maken, bijvoorbeeld door het dragen van gezichts bedekkende kleding.

De wedstrijd zelf wordt niet uitgezonden op het Arenapark. Ook zijn grote schermen elders in de stad niet toegestaan. 

Mocht Ajax komende zondag kampioen worden dan is de huldiging bij de Arena live te volgen op AT5 en AT5.nl.
abc5media_video_0