Ajax verspeelt landstitel op laatste speeldag Eredivisie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 mei 2016, 18.25 uur

Ajax heeft de 34e landstitel zondag niet binnen weten te slepen. In Doetinchem bleef de ploeg van Frank de Boer steken op 1-1 tegen De Graafschap.

Doordat PSV wel wist te winnen, in Zwolle werd het 1-3 tegen PEC, gaat de schaal toch naar Eindhoven.

Dankzij een goal van Amin Younes was Ajax in de zestiende minuut nog wel op een 1-0 voorsprong gekomen. Cerny was kort daarna al dicht bij een tweede Amsterdamse treffer, maar de jonge Tsjech schoot een voorzet van Milik hoog over.

In de tweede helft drong Ajax aan, maar maakte De Graafschap gelijk. Smeets zette de thuisploeg in de 55e minuut, met zijn eerste goal van het seizoen, op 1-1. Ajax oogde vervolgens aangeslagen en dwong weinig meer af waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde en de titel naar PSV ging.