Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Stemmen op favoriete ontwerp voor fietstunnel in West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 mei 2016, 14.33 uur · Foto: Stadsdeel West

Het fietstunneltje tussen de Zaanstraat en het Westerpark krijgt een opknapbeurt. Maar liefst 46 buurtbewoners gaven gehoor aan de ontwerpwedstrijd die stadsdeel West had georganiseerd. Buurtbewoners en gebruikers van het tunneltje kunnen stemmen op het mooiste tegeldesign.

De muren van de tunnel worden in oktober opnieuw betegeld. Een deel van deze tegels kan worden bedrukt. Met de online ontwerpwedstrijd voor de betegeling van de fietstunnel wil het stadsdeel meer denkkracht en creativiteit van burgers aanboren.

De 43 meter lange wanden spreken tot de verbeelding van de buurtbewoners. De wedstrijd leidde tot de meest uiteenlopende ontwerpen. Van een kleurig robotfestijn tot aan een mozaïek van het buurtleven. 

Het stadsdeel hoopt dat veel verschillende bewoners hun stem uitbrengen. Dat kan online, maar bewoners die zelf niet over internet beschikken krijgen ook de kans. Tijdens de burenborrels van de Spaarndammerbuurt en de Staatsliedenbuurt kan men ter plaatse stemmen. Op een aantal dagen kunnen voorbijgangers in het tunneltje hun stem uitbrengen. 

Stemmen kan van 9 mei tot 23 mei www.amsterdam.nl/fietstunnelzaanstraat.