Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode gevonden na felle woningbrand Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 mei 2016, 16.24 uur

In een woning in een appartementencomplex aan de Ottho Heldringstraat in Nieuw-West is vrijdagavond brand uitgebroken. In de woning is een lichaam aangetroffen.

De brand brak rond 19.45 uur door nog onbekende oorzaak uit. De vlammen sloegen op zeker moment uit de woning en het koste dan ook enige tijd voor de brand onder controle was. 

Na het blussen van de brand troffen brandweerlieden een stoffelijk overschot aan in de woning waar de brand woedde. Of het slachtoffer door het vuur om het leven is gekomen of daarvoor al was overleden is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

Reddingsactie
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer brak de brand uit op op zesde etage en sloeg het vuur door naar de bovengelegen verdieping. Brandweerlieden slaagden met behulp van een hoogwerker om een vrouw van het balkon van een naastgelegen woning te redden. Eén persoon is ter plaatste behandeld na het inademen van rook. 

Bij een brand op de 6de etage van een flat #otthoheldringstraat in A'dam west is 1 persoon dood aangetroffen na blussen van de brand.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) May 13, 2016