Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oudervereniging BOink doet aangifte tegen kinderdagverblijf 24/7 Kids

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 11.25 uur

BOink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, gaat aangifte doen tegen kinderdagverblijf 24/7 Kids in West.

24/7 Kids werd eerder al op last van de inspectie gesloten, maar BOink wil voorkomen dat de eigenaresse ooit nog een nieuw kinderdagverblijf opent. BOink zei begin dit jaar al samen met ouders aangifte te willen doen, maar was toen nog op zoek naar een advocaat. 'De kinderen zijn verwaarloosd en je kan wel stellen dat de kinderen nodeloos in gevaar zijn gebracht', zei woordvoerder Gjalt Jellesma eerder al tegen AT5. 'Andere Amsterdamse kinderopvangondernemers zullen dolblij zijn als dit soort mensen nu eens voorgoed de sector uitgelazerd worden.'

Opvang in geblindeerde ruimte
Uit een rapport van de gemeente bleek hoe ontzettend mis het was bij de kinderopvang. Zo werden er op de crèche vijftig kinderen opgevangen in plaats van twaalf. Kinderen werden weggesluisd naar andere plekken om dit overschot te verdoezelen. Zo werden kinderen opgevangen in een geblindeerde ruimte op een kilometer afstand. Ook werden er niet-gediplomeerde medewerkers ingezet en waren stagiairs verantwoordelijk voor de kinderen.

Lees ook: Gemeente overweegt aangifte tegen eigenaresse gesloten crèche

24/7 Kids werd niet alleen gesloten, de eigenaresse kreeg ook al een boete van bijna 14.000 euro opgelegd.