Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners getuigen over schietpartij Staatsliedenbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 13.26 uur · Foto: frank Buis/AT5

Het gerechtshof begint vandaag aan een aantal getuigenverhoren in de zaak van de geruchtmakende schietpartij in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012.

Vandaag hoort het Hof onder andere Naoufal F., een Amsterdamse crimineel die onlangs nog werd opgepakt in Ierland. F. werd door justitie lange tijd gezien als een van de schutters, maar vanwege te weinig bewijs werd die zaak van tafel geveegd. F. wordt vandaag gehoord als getuige in de zaak.

Bewoners naar De Bunker in Osdorp
Vanmiddag moeten - op verzoek van de advocaten van de verdachten - verschillende buurtbewoners uit de Staatsliedenbuurt komen opdraven in de extra beveiligde rechtbank 'De Bunker' in Osdorp. Zij zullen nogmaals uitleggen wat ze die bewuste avond hebben gehoord en gezien. Waarschijnlijk zijn verdachten Adil A. en Anouar B. vanmiddag ook aanwezig. Zij werden een jaar geleden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Benaouf A. getuigt woensdag
Morgen wordt een aantal agenten door het Hof gehoord. Woensdag moet vermeend doelwit Benaouf A. getuigen. Justitie ziet hem als de man op wie de schutters het die avond hadden voorzien. A. werd een paar weken geleden in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel voor betrokkenheid bij een andere liquidatie.

AT5 zal verslag doen van de rechtszaak. Verslaggever Mark Schrader zit in de rechtszaal en houdt u via twitter op de hoogte.