Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Benaouf A. dreigt met wraakactie gruwelijker dan onthoofding'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 20.40 uur

Benaouf A. heeft in een gesprek met de politie gedreigd met een wraakactie die nog gruwelijker zal zijn dan de onthoofding van Nabil Amzieb.

Dat bleek maandagmiddag tijdens de eerste dag van de getuigenverhoren in het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Benaouf A. was eind 2012 het doelwit in die zaak, maar wist te ontkomen.

Dreigementen
In zijn cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat hij zelf wordt bedreigd. Als hij aanstaande woensdag getuigt, dan zou zijn familie gevaar lopen. De dreiging kwam volgens Benaouf uit de hoek van verdachte Anouar B.

Lees ook: 'Gevoel alsof de dader zijn hele magazijn leegvuurde boven die jongen'

Uitroeien
Benaouf A. zegt, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. Hij zal dan de complete familie van B. laten 'uitroeien'.

Lees ook: Buurtbewoners getuigen over schietpartij Staatsliedenbuurt

Treiteren
Benaouf A. ligt ook in de clinch met justitie. Hij verblijft op dit moment in een streng regime in de gevangenis. A. wil in een minder streng regime, omdat hij nu zijn familie niet zou kunnen beveiligen. Hij stelt dat het Openbaar Ministerie hem treitert. 

Lees ook: Uitspraak: Levenslang voor verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt

Benaouf A. zou hebben gedreigd woensdag een getuigenverklaring af te leggen die tot de vrijspraak van de twee eerder tot levenslang veroordeelde Staatsliedebuurt-verdachten zal leiden.