Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie: Geen aanwijzingen voor antisemitisme bij steekpartij Buitenveldert

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 mei 2016, 15.18 uur · Foto: Martin Damen

De politie heeft geen enkele aanwijzing dat er bij de steekpartij in een koosjer grand café in Buitenveldert sprake was van antisemitisme.

Wat de aanleiding voor de steekpartij wel was, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de dader een verwarde man is. Hij stak gisteravond in een koosjer grand café aan de Kastelenstraat in Buitenveldert een vrouw neer die aan een tafeltje zat te eten. Hij kon meteen worden opgepakt.

Lees ook: Man steekt vrouw neer in horecazaak Buitenveldert

Binnen de Joodse gemeenschap ontstond onrust omdat er werd vermoed dat de vrouw is neergestoken omdat ze Joods zou zijn. De politie doet nu onderzoek naar de zaak. Een woordvoerder laat vandaag aan AT5 weten dat er geen enkele aanwijzing is om te denken dat de dader een antisemitisch motief had.

Over de verwondingen van het slachtoffer is verder niets bekend, wel was ze aanspreekbaar toen ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. 

@AT5 er moet ivm onrust en ongerustheid onder joodse bewoners in Buitenveldert openheid v zaken worden gegeven over toedracht aanval.

— VVD A'dam Zuid (@vvdzuid) 23 mei 2016

Ja ja, 'verwarde man'. "Het incident gebeurde in een koosjer grand café". #antisemitisme #Buitenveldert https://t.co/oK3AeXHvNR

— Helena Jacobs (@HelenaJacobs) 23 mei 2016

Bericht steekpartij vanavond in joods rest. bron van onrust-bezorgdheid joodse inwoners Buitenveldert & Amstelveen. pic.twitter.com/6FFuLxHIbj

— Ruben Vis (@RubenVis) 23 mei 2016