Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doelwit Benaouf A. vandaag oog in oog met schutters Staatsliedenbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2016, 15.28 uur · Foto: frank Buis/AT5

In de rechtbank in Osdorp staat vandaag een ontmoeting onder hoogspanning op het programma. Benaouf A., doelwit van de schutters bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, zal in het openbaar getuigen. Hij staat vandaag dus oog in oog met Adil A. en Anouar B.

En voor de laatste had 'Ben' eerder deze week nog een opvallende boodschap. Deze week dient het hoger beroep in de zaak, Adil A. en Anouar B. zijn tot levenslang veroordeeld en vechten hun straf aan. Het Openbaar Ministerie laat Benaouf A. deze week getuigen en dat zou hem op dreigementen komen te staan uit de hoek van Anouar B. 

Lees ook: 'Gevoel alsof de dader zijn hele magazijn leegvuurde boven die jongen'

In zijn cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat als hij vandaag zou getuigen, dan zou zijn familie gevaar lopen. Benaouf A. zegt, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. Hij zal dan de complete familie van B. laten 'uitroeien'.

abc5media_image_1

Benaouf A. zou hebben gedreigd woensdag een getuigenverklaring af te leggen die tot de vrijspraak van de twee eerder tot levenslang veroordeelde Staatsliedebuurt-verdachten zal leiden. De liquidatie vond plaats in december 2012 en was de eerste van een golf aan liquidaties in de stad. Twee jongemannen kwamen om het leven, Youssef Lhkorf en Saïd el Yazidi.  

Lees ook: 12 jaar cel voor Benaouf A. in hoger beroep
Lees ook: Uitspraak: Levenslang voor verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt