Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zet omgeving Bunker ruim af na vondst auto met draaiende motor

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2016, 21.30 uur

De politie heeft de omgeving rondom de Bunker in Osdorp ruim afgezet na de vondst van een auto met draaiende motor die daar voor de deur stond geparkeerd. In de zwaarbeveiligde rechtbank dient vandaag het hoger beroep in de Staatsliedenbuurtzaak.

'Dat vonden wij verdacht', laat een woordvoerder van de politie weten. Er is volgens de politie niets verdachts gevonden in relatie met de rechtszaak. De auto is in beslag genomen. Uit voorzorg blijft de afzetting van kracht totdat de verdachten de Bunker hebben verlaten.

In de zwaarbeveiligde rechtbank stonden de vermoedelijke schutters, Adil A. en Anouar B., vandaag oog in oog met het vermoedelijke doelwit van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt: Benaouf A. De twee kampen gingen elkaar 's ochtends al verbaal te lijf. Zo maakten Anouar B. en Benaouf A. elkaar over en weer uit voor 'pannenkoek'.

Bedreigingen
De spanning is het gevolg van vermeende bedreigingen. In zijn cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat als hij vandaag zou getuigen, dan zou zijn familie gevaar lopen. Deze bedreigingen zouden zijn geuit door de familie van Anouar B. Benaouf A. stelde, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. Hij zal dan de complete familie van B. laten 'uitroeien'.

Verdachten zijn even na 5 uur vertrokken. Afzettingen (ook aan de andere kant) nog niet weg. pic.twitter.com/dr4n0Uyo7E

— Mark Schrader (@markschrader) May 25, 2016

Dit is de auto waar het om gaat. Een Porsche Cayenne stond op parkeerplaats naast de Bunker met draaiende motor. pic.twitter.com/1SQnLCDINp

— Mark Schrader (@markschrader) May 25, 2016

Afzetting bij de Bunker inmiddels opgeheven. Buurtbewoonster maakte eerder vanmiddag ook nog deze foto's. pic.twitter.com/9jvVjNj1Ec

— Mark Schrader (@markschrader) May 25, 2016

abc5media_video_1